Gå til hovedindhold

Dit barns sprog

Børn med et godt og nuanceret sprog klarer sig bedre i livet. Vi arbejder derfor med at stimulere børnenes sprog mest muligt. Som forælder spiller du også en vigtig rolle.

dialogisk læsning i Harlev Dagtilbud
 • Læs op

Indhold

  Børns kommunikation og sprog tilegnes og udvikles i nære relationer med dig som forælder, og i fællesskaber med børn og voksne i afdelingen.

  De voksne i dit barns afdeling ved, hvordan de med dialoger kan understøtte dit barns sprog. Der er også fysiske læringsmiljøer, der understøtter barnet i at lære bogstaver og lyde at kende. 

  Dagtilbuddets sprogarbejde tager udgangspunkt i viden om sprogstrategierne. Som du kan læse mere om i nedenstående link.

  De 9 Sprogstrategier

  Læs bøger med dit barn

  Du kan styrke dit barns sprog ved at læse bøger med barnet. Barnet får større ordforråd, lærer at opbygge sætninger og det får lettere ved at udtrykke sig, når I læser bøger og taler sammen.

  Hos alle dagplejere og i alle afdelinger har vi bøger der er alderssvarende. Derudover har vi bøgerne, der er særligt udvalgt af sprogkonsulenter, som du er velkommen til at låne med hjem. Der følger en vejledning med råd om, hvordan du kan læse og have dialoger med dit barn. Når I er færdige med bogen, afleverer du den tilbage til afdelingen og kan låne en ny. Afdelingens pædagoger kan også vejlede dig I, hvordan du skaber gode læseoplevelser for dit barn.

  Aarhus Kommune har lavet korte videoer til forældre, hvor du kan få inspiration til, hvordan du kan læse med dit barn.

  Se video for de 0-3 årige

   

  Se video for børnehaven og 0. klasse

   

  Sidst opdateret: 12. november 2023